ICE Concepts GmbH
Oberbergstrasse 86A
6390 Engelberg
Switzerland info@maestrogelato.com Tel: +32 (0) 14 300 819

all about ice cream
Traditioneel   Maestro Gelato®
het inmengen van de juiste hoeveelheid ingrediënten varieert meestal met de persoon die de voorbereiding doet. De homogene verdeling van de ingrediënten in de melk is cruciaal om een goed eindproduct te bekomen. (homogenisatie is er niet)   Elke dag heb je dezelfde topkwaliteit door een kant-en-klare mix die in een professionele fabriek bereid werd.
Bij lager geschoold personeel of bij een te grote personeelsrotatie zijn dikwijls de onnauwkeurigheden terug te vinden in de onstabiele ijskwaliteit. Dit type werk is vervuilend (spatten, morsen enz) en dient om hygiënische redenen in een aparte ruimte te gebeuren.   Iedereen kan met Maestro Gelato® mix ijs bereiden in de verkoopruimte. Men behoeft dus ook geen aparte bewerkingsruimte en dit is tevens een sterk verkoopargument van versheid voor de klant.
Kleinere hoeveelheden aanmaken noopt tevens tot herberekenen van de ingrediënten. Voor de aanmaak van chocolade dient de volledige installatie gereinigd te worden en geeft aanleiding tot: extern in te kopen of tekorten in voorraad op het einde van de dag.   Maestro Gelato® heeft 12 van de meest verkochte mixen kant en klaar in een 1 liter verpakking. Er kan dus op elk ogenblik gelijk welke hoeveelheid worden bijgemaakt en dit op ± 8 min. tijd.

Producttechnisch

Traditioneel   Maestro Gelato®
Het niet homogeen mengen van de ingrediënten en de ongelijke grootte van de vetdeeltjes, maakt dat bij het invriezen zich waterkristallen vormen en ijs afleveren met harde stukjes. Dit verergert nog met de bewaartijd van het ijs.   De inmenging en homogeniteit van de Maestro Gelato® mix is zo stabiel dat er geen extra ijskristalvorming plaatsvindt en deze ook na dagen van bewaring niet optreedt.
Alhoewel het de bedoeling is om elke dag vers schepijs te maken, zal er in praktijk toch nog ijs van 1 dag en meer verder verkocht worden. (Volgens de verkoopstrategie van het huis.)   Maestro Gelato® mix kan per kleine hoeveelheid worden afgedraaid (verpakt per 1 liter) en is dus steeds vers.
De aanmaakhoeveelheid schepijs per smaak is vaak een probleem om in de minder verkochte soorten ijs, toch voldoende aan te maken.   Maestro Gelato® mix kan per kleine hoeveelheid worden afgedraaid (verpakt per 1 liter).
Productassortiment is vrijwel onbeperkt. Iedereen kan “zijn” ijs maken.   Wij doen enkel het precieze, moeilijke, tijdrovende voormeng- en kookwerk. “The final touch” kan precies gebeuren zoals men zelf wil (toevoeging van snoepjes, chocolade stukjes, fruit enz). Dus: Iedereen kan toch “zijn” ijs maken.
Luchtopslag is beperkt tot ± 30 % (afhankelijk van kwaliteit mix en type machine).   Door een betere homogenisatie en hoogwaardig bindmiddel, varieert de luchtopslag van 40 tot 50%. Dit geeft een hoger winstrendement met behoud van de sterke smaak en romig karakter.
productopslag en stockopvolging van de ingrediënten is omvangrijk en moeilijk.   Stockopvolging per soort is zeer eenvoudig en opslag kan gebeuren in of buiten de koeling.(Gekoeld heeft men een betere bewaring van smaak en kleur op langere termijn, plus snellere bereiding.)

Machinetechnisch

Traditioneel   Maestro Gelato®
Traditioneel heb je nodig:   Maestro Gelato® heb je nodig:
  • Elektronische weegschaal
  • Pasteur (inkoken van de ingrediënten)
  • Bewaarketel
  • Ijsturbine
  • Koeltoog
 
  • Elektronische weegschaal
  • Ijsturbine
  • Koeltoog
  • = 50% lagere machinekost
Er zijn vele machines aan te kopen en te reinigen (kans op bacteriële besmetting is groter).   Schoonmaak is zeer eenvoudig: (warm water en één druk op de knop).
Electriciteitsverbruik:
100%   ± 60 % minder

Vastgoed & marketingmogelijkheden :

Traditioneel   Maestro Gelato®
 
De minimum oppervlakte van de winkelruimte moet groot genoeg zijn om een aparte bereidingskeuken en verkoopruimte te realiseren.   Dure winkelruimte kan beperkt worden tot een uiterste minimum (bijv. 10m² ).

 

Cookie-statement - Disclaimer